28. aug. 2012

Lidt om mad!

På det seneste er jeg blevet spurgt af nogle læsere om jeg ikke kunne tænke mig at skrive nogle flere indlæg om kost og motion, og jo! Det vil jeg da helt sikkert :) De 2 ting er jo nogle af mine største interesser, og jeg bruger enormt meget tid på selv at læse om kost og motion. Så her kommer det første af en række indlæg om de emner.

Når man, som jeg, gerne vil tabe sig, er det første man kigger på ofte hvad man putter i munden. Jeg har altid læst rigtig meget om kost, og interesserer mig enormt meget for det, så jeg ved efterhånden hvad der er godt og hvad der er skidt at spise (og det ved de fleste jo også, det er bare lige det dér med at få gjort noget ved det ;)) Jeg er især begyndt at læse meget om det der hedder Paleo, eller stenalderkost. Det går i bund og grund ud på at man ikke spiser forarbejdet mad, såsom korn, mel osv. I kan evt. læse mere om princippet her :)

Nå, men jeg synes jo det er enormt spændende, især fordi jeg har en kammerat som har tabt sig virkelig meget ved at spise efter de principper. Så jeg har indkorporeret det lidt i min hverdagskost. Men kun til dels, for jeg spiser stadig rugbrød, sødemidler og mælkeprodukter.

Jeg kan komme med et eksempel på hvordan min mad kunne se ud på en dag hvor jeg selv sørger for alle måltiderne (f.eks. i en weekend):
  Photobucket

Morgen: Skyr med lidt müsli/havregryn og frugt.
Mellemmåltider (formiddag og eftermiddag): Grøntsager, frugt, frugtstænger eller mandler
Frokost: Rugbrød med pålæg (kyllingepålæg, makrel, avocado, hytteost eller lignende) og grøntsager til
Aften: Kød (oftest fisk eller kylling) og grøntsager. Indimellem rugbrød hvis jeg bare har fået kød og grønt på arbejdet

Det er nemt at planlægge dagens måltider i weekenderne, men lidt sværere når man skal på arbejde. Vi har morgen og frokost buffet, men så må man prøve at vælge de sunde ting som grøntsager og kød. Det bliver nemmere med tiden skal det lige siges ;)

Jeg har fundet ud af at min mave slet ikke kan med hvedemel mere. Den har simpelthen vænnet sig til at jeg spiser groft, og når jeg så får pasta eller hvidt brød, så bliver jeg oppustet og får ondt i maven. Så det holder jeg mig stort set fra nu :) Det skal dog siges at jeg ikke er fanatisk på nogen måde, og hvis jeg spiser ude eller er til middag hos andre, så spiser jeg gerne ting jeg ikke spiser til hverdag. Det skal ikke være surt at lave en livsstilsomlægning, og man skal tillade sig selv lidt usundt indimellem.

En sidste ting jeg vil sige er: Husk at spise! Kroppen har brug for næring, og hvis man vil tabe sig må man ikke bare stoppe med at spise. Kroppen vil tro at der er sultestrejke, og så vil den gøre hvad den kan for at holde på fedtet. Så sørg for at bevæg jer og spis masser af sunde ting! :)

Det var alt for denne gang. Det blev også lidt langt kan jeg se ;) Håber I overlever! God tirsdag aften allesammen!

2 kommentarer:

 1. Hej Milla. Da du nu er interesseret i paleo, kunne denne blog måske være noget for dig - hvis du da ikke allerede kender den.
  Det er en blog om paleo - med et væld af gode opskrifter. Tænker den kunne være med til at inspirere :)
  http://sannabanana.com/

  Hilsen Hald

  SvarSlet
 2. Hej Hald. Det er faktisk sjovt at du skriver, for jeg har lige opdaget den selvsamme blog her i weekenden, og det er lige noget for mig! :) Men mange tak for tippet alligevel! God mandag til dig :)

  SvarSlet